“Εκδήλωση ονοματοδοσίας του σχολείου μας”


Την Πέμπτη, 18 Μαϊου 2023 το σχολείο τίμησε τον αείμνηστο Ζουλφάκο Δημήτρη , ευεργέτη του 2ου Δημοτικού Τριλόφου’Ζουλφάκος Δημήτρης” για την πολύχρονη προσφορά του σε αυτό.

Το αίτημα προσθήκης του ονόματός του στην επωνυμία , έγινε από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και όπως ορίζει ο νόμος, μετά από διαδοχικές εγκρίσεις από τη Σχολική επιτροπή, Επιτροπή Παιδείας, το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θέρμης, την Α/θμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πήρε την τελική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 12/12/2022 (ΦΕΚ 6360).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση μνημόσυνου στη μνήμη του αείμνηστου Δημήτρη Ζουλφάκου από τον πατερ Αναστάσιο, ο οποίος τόνισε την αξία της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο. Παρούσα η σύζυγός του κ.Ζουλφάκου, κ.Βάσω Κεμέρογλου και τα 3 τους παιδιά.

Εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αποστόλου μίλησε με θερμά λόγια για τον εκλιπόντα και την προσφορά του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου. Εκ μέρους του σχολείου η Διευθύντρια κ. Αυγέρη Αλεξάνδρα αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους προέβη το σχολείο στο αίτημα αυτό, στο μεγαλείο ψυχής του του κ.Ζουλφάκου, και την παρακαταθήκη που άφησε στη σύζυγό του για συνέχιση του έργου του.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων ένα ενθύμιο για τη σημαντική αυτή ημέρα με φωτογραφίες του σχολείου που αποτυπώνουν την προσφορά του κ.Ζουλφάκου σε αυτό!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κέρασε όλους τους μαθητές και μαθήτριες για τη γιορτινή αυτή ημέρα…

Οι μαθητές της Στ με τη δασκάλα της Μουσικής κ.Τρυγούση τραγούδησαν το “όπου υπάρχει αγάπη” ενώ οι μικροί μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης σχημάτισαν το όνομα του σχολείου μας με πολύχρωμα γράμματα που είχαν ετοιμάσει!

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αποστόλου, ο Προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ.Κελεσίδης, η προϊσταμένη Διεύθυνσης  παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού Δήμου Θέρμης κ. Κληματσούδα, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Κούτρη , ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης κ.Μεταλλούλης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Τριλόφου , ο κ.Νταϊρούσης παλαιός Διευθυντής του σχολείου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Δούμπα, η κ.Λεοντιάδου, ταμίας του Συλλόγου, καθώς και μέλη των προηγούμενων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που συνεργάστηκαν με τον εκλιπόντα. Το παρών έδωσε και ο αγαπητός συνάδελφος, κ.Αϊβάζογλου, Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία τους!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμο Θέρμης με υπεύθυνη την κ.Κληματσούδα, που ανέλαβε την εκδήλωση που ακολούθησε στον κήπο, με catering για τους καλεσμένους.