“ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 15 ΜΑΪΟΥ ” Στ2


Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄2 τάξης του σχολείου μας τίμησαν φέτος την ημέρα της οικογένειας με ένα αφιέρωμα το οποίο περιελάμβανε διάφορες δραστηριότητες, κυρίως έργα ζωγραφικής και ποιήματα.

Ανάμεσα σ΄αυτές ξεχώρισε το θεατρικό δρώμενο από ομάδα κοριτσιών , τα οποία θέλησαν να τιμήσουν την οικογένεια αναπαριστώντας μια τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία ήταν καλεσμένα άτομα που εκπροσωπούσαν διαφορετικά είδη οικογένειας, ώστε να μιλήσουν για την εμπειρία τους ζώντας σε αυτές. Οι μαθήτριες της ΣΤ2 επιδίωξαν μέσα από αυτό το θεατρικό δρώμενο των λίγων λεπτών  να τονίσουν την αξία της οικογένειας, διαδίδοντας μηνύματα, όπως  αγάπη, εμπιστοσύνη, αλληλοβοήθεια, συνεργασία, συντροφικότητα κά.              Για άλλη μια φορά το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, αναφορικά με την οικογένεια, ενέπνευσε τις μαθήτριες, ώστε να φανταστούν και να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων.

ΜΠΡΑΒΟ, κορίτσια της ΣΤ2, για την καταπληκτική ιδέα!

ΜΠΡΑΒΟ,  παιδιά της ΣΤ2, για το όμορφο αυτό αφιέρωμα !

Η δασκάλα σας                                                                                              Μαρχαβίλα Δέσποινα

                                    ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική
γιατί είναι εκεί στην κάθε μας στιγμή.  

Έχει πάντα μια ζεστή αγκαλιά
που μέσα όλους τους  χωρά.  

Σκορπίζει αγάπη και στοργή
για όποιον τη χρειάζεται πολύ.

Μας δίνει δύναμη πολλή
το κάθε όνειρό μας να εκπληρωθεί.

Μας δίνει φτερά για να πετάξουμε μακριά
δίχως όμως να ξεχνάμε την πρώτη μας φωλιά!


    ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ       ΣΤ2