“Ευχαριστήρια επιστολή στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου, για την αγορά λογοτεχνικών βιβλίων για την Α΄ τάξη”


Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για αγορά συγκεκριμένων λογοτεχνικών βιβλίων, τα οποία προτείνονται από το Υπουργείο Παιδείας για την διδασκαλία του μαθήματος της Γλώσσας στην Α΄ Δημοτικού.

Η παράλληλη με το σχολικό βιβλίο ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών με είδη κειμένου που διαφέρουν υφολογικά και αισθητικά και καλλιεργεί την αντίληψη ότι το βιβλίο μπορεί να είναι φορέας απόλαυσης, αλλά και πηγή πληροφοριών. Ακόμα δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να προσεγγίσουν διαφορετικά είδη εικονογράφησης, ποικίλες γραμματοσειρές, να αναγνωρίσουν λέξεις και φράσεις σε διαφορετικό πλαίσιο. Είναι σκόπιμο από τις πρώτες μέρες ο εκπαιδευτικός να τα διαβάζει μεγαλόφωνα με τρόπο που οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν στην ανάγνωση.

 Στο Τετράδιο Εργασιών της Γλώσσας στην άσκηση αναγνώρισης περιλαμβάνεται και το εξώφυλλο ενός από τα παιδικά βιβλία που μας αγόρασε ο Σύλλογος . Δυστυχώς κάποια έχουν εξαντληθεί. Προτείνεται στο βιβλίο του δασκάλου να χρησιμοποιηθούν από τον εκπαιδευτικό ως ανάγνωσμα και αργότερα να διαβαστούν από τα ίδια τα παιδιά.

            Είναι φανερό λοιπόν, ότι θα βοηθήσουν για όλους τους παραπάνω λόγους στη διδασκαλία του Γλωσσικού μαθήματος στην Α΄ τάξη και θα κάνουν το μάθημα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό για τους μικρούς μας μαθητές.

Με εκτίμηση

Η υποδιευθύντρια

Αυγέρη Αλεξάνδρα