“Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου”

Το σχολείο μας γιόρτασε την ημέρα αυτή με ένα εκτενές αφιέρωμα στο βιβλίο και στην αξία του στη ζωή μας, αλλά και στη ζωή και στο έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, καθώς η 2η ημέρα του Απρίλη είναι η γενέθλια ημέρα του μεγάλου Δανού παραμυθά όλων των εποχών.
Οι μαθήτριες της Ε΄1 τάξηςΑρβανιτίδου Βικτωρία , Ίλτσου Ιωάννα, Καραγεωργάκη Ιωάννα, Ναθαναήλ Χριστίνα και Ρούσση Μαρία, καθώς και οι μαθήτριες της Δ΄2 τάξης Τιμολόγου Μαρία καιΙωανννίδου Ειρήνη, υπεύθυνες όλες της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, με πρωτοβουλία της δασκάλας της Ε΄1 τάξης Μαρχαβίλα Δέσποινας παρουσίασαν με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία την αξία του βιβλίου και της βιβλιοθήκης, καθώς και το έργο του μεγάλου παραμυθά ξεχωριστά, πρώτα στις τάξεις Α, Β και Γ και μετά στις τάξεις Δ, Ε και ΣΤ. Μάλιστα είχαν την ιδέα να φορέσουν λευκά μπλουζάκια πάνω στα οποία τύπωσαν το φετινό μήνυμα της βιβλιοθήκης του σχολείου μας,« ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ», καθώς και τον/την αγαπημένο/η τους ήρωα/ίδα παιδικών βιβλίων!
Οι μικρές τάξεις είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν, συνάμα, και τους μαθητές της Β΄2 τάξης που μαζί με τη δασκάλα τους, Κα Πολίτου Μαρία, είχαν την όμορφη ιδέα να δραματοποιήσουν το παραμύθι «Ο Κάστορας και η Ηχώ» και να μας το παρουσιάσουν με μεγάλη επιτυχία, περνώντας μας, ταυτόχρονα κι ένα δυνατό μήνυμα φιλίας!
Αξίζει ,δε, να αναφερθεί και να επικροτηθεί το γεγονός της βράβευσης μαθητών/τριών(ενός/μιας από κάθε τμήμα), που είχαν δανειστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή τα περισσότερα βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας! Μια κίνηση συμβολική, πρωτοβουλία των υπευθύνων της βιβλιοθήκης, οι οποίες τύπωσαν μόνες τους τα βραβεία και προέβησαν στην αγορά συμβολικών δώρων- αναμνηστικών για τους /τις μαθητές/τριες που διακρίθηκαν για τα φιλαναγνωστικά τους αισθήματα! Η κίνηση αυτή αφενός προκάλεσε την έκπληξη και έδωσε χαρά στους μαθητές που διακρίθηκαν, αφετέρου αποτέλεσε κι ένα κίνητρο για τους υπόλοιπους να επισκέπτονται πιο συχνά τη σχολική βιβλιοθήκη.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αξίζουν στους/στις μαθητές/τριες της Β΄2 τάξης για την πολύ όμορφη παράστασή τους, στους/στις μαθητές /τριες που διακρίθηκαν για την αγάπη τους στα βιβλία και βραβεύτηκαν, αλλά και θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αξίζουν στις υπεύθυνες της βιβλιοθήκης (μαθήτριες Ε΄1 και Δ΄2) για την εργατικότητα, την οργάνωση, την πρωτοβουλία, τις ιδέες,την προθυμία και την αγάπη που δείχνουν στη βιβλιοθήκη και στα βιβλία!
ΜΠΡΑΒΟ, κορίτσια, συνεχίζουμε δυναμικά!!!

Από τη δασκάλα της Ε΄1 τάξης και υπεύθυνη της βιβλιοθήκης
Μαρχαβίλα Δέσποινα

Translate »