“Γιορτή των Τριών Ιεραρχών”

΄Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάσαμε στον Τρίλοφο τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Το σχολείο συμμετείχε στη δοξολογία με την αντιπροσωπεία των μαθητών και τη σημαία, τους εκπαιδευτικούς και πολλούς γονείς και άλλους μαθητές. Τον συγκινητικό λόγο εκφώνησε στην εκκλησία η κ. Γραίγγου Ευαγγελία, εκπαιδευτικός του σχολείου μας. Οι δασκάλες ΄Ιτσιου Στέλλα και Μάρκου Μαρία διάβασαν τη λίστα των κεκοιμημένων από την πλευρά του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Ακολούθησε δεξίωση, όπου οι δασκάλες όπως συνηθίζεται, κέρασαν στους παρευρισκόμενους καφέ, κουλουράκια και ελίτσες στη μνήμη των Αγίων.

Σύμφωνα με το έθιμο του χωριού, την παραμονή της εορτής, οι κυρίες του Τριλόφου ετοίμασαν στο σχολείο μας τα κόλλυβα, τα οποία και προσέφεραν για τους Τρεις Ιεράρχες. Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Ελένη Δεληγιάννη, Αναγνώστου Νίκη, Αλεξάκη Ισμήνη, Φωτεινή Παππά , οι οποίες ακούραστα κάθε χρόνο, με πολλή αγάπη, αναλαμβάνουν όλη την προετοιμασία και κρατούν ζωντανό το έθιμο αυτό του Τριλόφου, εδώ και χρόνια.
Από την πλευρά μας θα είμαστε πάντα αρωγοί και θα στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή γιατί θεωρούμε ότι το σχολείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του χωριού, της παράδοσης και των εθίμων του.Από τη Διεύθυνση

Translate »