“Ζαχρά και Νικόλας” Παρουσίαση βιβλίου στην Β΄και Γ΄τάξη

Την Τρίτη, 15/5/2018, στο σχολείο μας είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας την κ. Πανίδου Σοφία, μητέρα του σχολείου μας και δασκάλα στο δημοτικό σχολείο Πλαγιαρίου, η οποία έγραψε ένα πολύ όμορφο παιδικό βιβλίο ” Ζαχρά και Νικόλας”, με επίκαιρο θέμα, που βιώνουμε καθημερινά, όπως αυτό της μετανάστευσης!

Οι δασκάλες της Γ΄τάξης παρουσίασαν το βιβλίο στους μαθητές τους στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας και έγινε μια πάρα πολύ ωραία συζήτηση πάνω σε αυτό και στα μηνύματα που έχει το βιβλίο, τα οποία περνάει στο παιδί με πολύ έξυπνο τρόπο, μέσα από συμβολισμούς αλλά και τα χρώματα των εικόνων. Οι μικροί μας μαθητές ενθουσιάστηκαν με την ιστορία, την οποία είχαν την ευκαιρία να δουν δραματοποιημένη στην αίθουσα εκδηλώσεων από δύο μαθητές της Ε΄2 τάξης, την Ερασμία και τον Λάμπρο, με αφηγήτρια την κ. Πανίδου.
Ευχαριστούμε την κ. Σοφία και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στο καινούριο βιβλίο της “Μα είναι φίλος μου” που στόχο έχει όχι μόνο να διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά και να τα ευαισθητοποιήσει πάνω στο θέμα της διαφορετικότητας!

Translate »