“Δράσεις στη σχολική βιβλιοθήκη” Στ2

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ & ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ/ΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Α΄ΚΑΙ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η πύλη της Βιβλιοθήκης άνοιξε για τους μικρούς μαθητές/τριες της Α΄και Β΄Τάξης δίνοντάς τους την ευκαιρία να βρεθούν στον χώρο της, να τον γνωρίσουν, να εξοικειωθούν μ’ αυτόν, ως εν δυνάμει αναγνώστες και να ακούσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες που τους διάβαζαν οι υπεύθυνες , οι οποίες φρόντισαν συνάμα η ατμόσφαιρα στον χώρο της βιβλιοθήκης να είναι φιλική καθώς και χριστουγεννιάτικη. Πρόσφεραν δε στους μικρούς μας φίλους σοκολατάκια, που αγόρασαν με το χαρτζιλίκι τους. Οι μικροί μας μαθητές/τριες παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις μαθήτριες της ΣΤ2 , όταν αυτές τους διάβαζαν ιστορίες και κάποιοι/ες απ΄αυτούς/ές ανέπτυξαν ξεχωριστή σχέση μαζί τους, καθώς έβλεπαν σ’ αυτές τις μεγάλες φίλες τους. Την ανάγνωση ακολουθούσαν κι άλλες δράσεις ευχάριστες στα μικρά παιδιά.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στις υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης ,Γκανάτσα Δανάη, Λαμπροπούλου Μαρία, Μητρούλη Καλλιόπη, Ναθαναήλ Γλυκερία, Ρούσση Λίνα και Τσαρούχα Κωνσταντίνα (μαθήτριες όλες της ΣΤ2) για την πρωτοβουλία, τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της δράσης υπό την διακριτική επίβλεψη της δασκάλας τους Μαρχαβίλα Δέσποινας.
Οι υπεύθυνες της βιβλιοθήκης δεσμεύονται να συνεχίσουν τις δράσεις(διευρύνοντάς τες) στον χώρο της Βιβλιοθήκης, ανοίγοντας την πύλη της συχνότερα και δίνοντας έτσι την ευκαιρία αφενός στους φιλαναγνώστες μαθητές μας να έρχονται πιο συχνά σε επαφή με αγαπημένα τους βιβλία-συγγραφείς, αφετέρου σε όλους τους μαθητές να γνωρίσουν την αξία των βιβλίων και της φιλαναγνωσίας.
ΜΠΡΑΒΟ, κορίτσια, συνεχίζουμε δυναμικά!
Από τη δασκάλα της ΣΤ2 Τάξης

Translate »