” Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Τάξη Γ΄”

Την Τρίτη, 31/10/2017 τα τρία τμήματα της Γ΄τάξης με τις δασκάλες τους κ. Ευαγγελινού Μαρία, Χαλκιά Ευαγγελία και Αυγέρη Αλεξάνδρα επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές είδαν θέματα σχετικά με την επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο(1940-1941), τη Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, τις μάχες στη Γραμμή Μεταξά, την Μάχη της Κρήτης, την Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα.

Το Πολεμικό Μουσείο σήμερα φιλοξενεί στις συλλογές του περισσότερα από 10.000 κειμήλια που σχετίζονται με τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος. Στα εκθέματα βλέπουμε μεταξύ άλλων στολές όλων των σωμάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και όπλα εποχής (τυφέκια, ξίφη, πολυβόλα κ.α), φωτογραφίες, χάρτες, λιθογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, επιστολικά δελτάρια και παράσημα. Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στεγάζει στο ισόγειο εκθεσιακό του χώρο την πιο ολοκληρωμένη συλλογή ταγμάτων αριστείας και στρατιωτικών μεταλλίων στην Ελλάδα.

Στο τέλος της ξενάγησης παρακολούθησαν την παράσταση του Θεάτρου Σκιών ¨Ο Καραγκιόζης στην Αλβανία”.

Translate »