” Η γιορτή του Αγίου Μάρτιν” Ε΄& Στ΄τάξη Γερμανικά

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος μαρτινος γιορτη
Κάθε χρόνο, στις 11 Νοεμβρίου, σε όλα τα μέρη της Γερμανίας, γιορτάζουν τον Άγιο Μάρτιν, προστάτης των άπορων και στρατιωτών. Ο Μάρτιν αρχικά ήταν στρατιώτης αλλά αντί να πολεμάει, βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη. Αργότερα έγινε επίσκοπος και λένε πως κατάφερε να γιατρέψει πολλούς αρρώστους εκ θαύματος. 
Κάθε χρόνο την μέρα της ταφής του, στις 11/11, μικροί και μεγάλοι μαζεύονται στην εκκλησία μετά το σούρουπο έχοντας μαζί τους και ένα φαναράκι που έχουν κατασκευάσει μόνοι τους. Με αυτό περπατάνε όλοι μαζί στους δρόμους και τραγουδάνε συγκεκριμένα τραγούδια προς τιμήν του Αγίου Μάρτιν. Σε κάποιες περιπτώσεις τους ακολουθεί και ένας καβαλάρης με άσπρο άλογο ο οποίος παριστάνει τον Μάρτιν ως στρατιώτη στα νεαρά του χρόνια . Το παραδοσιακό φαγητό εκείνη την ημέρα είναι η χήνα, επειδή συμβολίζει κομμάτι της ζωής του Αγίου ο οποίος θέλοντας να αποφύγει δόξα και τιμές, κρύφτηκε από τους κατοίκους του χωριού ανάμεσα σε χήνες, οι οποίες τον πρόδωσαν με το κακάρισμά τους.
Στο μάθημα των Γερμανικών με τη δασκάλα τους κ. Αγραφιώτη Σύλβια, τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης κατασκεύασαν φαναράκια και αφού μάθανε ένα από τα χαρακτηριστικά τραγούδια του Αγίου Μάρτιν (Ich geh mit meiner Laterne και Laterne, Laterne) επισκέφτηκαν κάποιες τάξεις του σχολείου μας και τους το τραγούδησαν γεμάτοι χαρά και περηφάνια! 
Τα παιδιά του ΣΤ1 ωστόσο, ηχογράφησαν μάλιστα την ιστορία του Αγίου Μάρτιν, παίρνοντας ο καθένας διαφορετικούς ρόλους και δημιουργώντας έτσι ένα γερμανοελληνικό παραμυθάκι!

 20151123_130450

Εδώ μπορείτε ν΄ ακούσετε την ιστορία του Αγίου Μαρτίνου από τους μαθητές την ώρα των Γερμανικών.
Ακούστε τα παιδιά να τραγουδούν για την ημέρα του Αγίου Μάρτιν

 

Translate »