” 2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ”

Αποτέλεσμα εικόνας για πανελληνια ημερα αθλητισμου

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος διεξήχθηί στις 5 Οκτωβρίου 2015 με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Το πρόγραμμα της 2ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» στο σχολείο μας περιελάμβανε:

Αθλητικές δραστηριότητες, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών, προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση ? αναστοχασμό. 

Επεξεργασία και συζήτηση για την έννοια του Ολυμπισμού, τα ιδεώδη και τις αξίες του, καθώς τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα κ.ά.

Παρουσίαση των Ολυμπιακών αγώνων και συζήτηση από μητέρα του σχολείου μας, την Ολυμπιονίκη κα. Ουζούνη Πόπη. Επίδειξη του αθλήματός της και της δάδας που έφερε στη λαμπαδηδρομία που συμμετείχε.

Καλλιτεχνικές? εικαστικές  δημιουργίες με συναφή θεματολογία, οι οποίες αναρτήθηκαν στους πίνακες ανακοινώσεων στην είσοδο του σχολείου.

Ο πίνακας ανακοινώσεων γέμισε με δημιουργίες των παιδιών και φωτογραφίες αθλημάτων και αθλητών. ΄Εγινε παρουσίαση και συζήτηση από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

IMG_3916

IMG_3915

IMG_3917

 

Ο διευθυντής κ. Νταϊρούσης ανακοινώνει την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στην αυλή!

 

IMG_3926

 

 

IMG_3912

 

IMG_3920

Παρουσίαση των Ολυμπιακών αγώνων από την Ολυμπιονίκη κ. Ουζούνη Πόπη, μητέρα μαθητών μας! Την ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία της !

 

IMG_3923

 

IMG_3925

 

 

Παρακολούθηση σχετικών video και σχολιασμός από το γυμναστή του σχολείου μας κ. Σαμπαρδάνη Ηρακλή, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής όλου του προγράμματος μαζί με τον διευθυντή του σχολείου μας!

 

 

 

 

 

IMG_3918 - Αντίγραφο

 

 

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των μικρών τάξεων που διασκέδασαν πολύ και το χάρηκαν! ΄Εφτιαξαν κότινους, το στεφάνι ελιάς των Ολυμπιονικών!

Translate »